LO i Oslos logo.

Telefon: 22 96 01 00 - E-post: post@lo-oslo.no

LO i Oslo er en sammenslutning av over hundre fagforeninger i Oslo og ble stiftet 9. februar 1920 som Kristiania Faglige Samorganisasjon. Følg med her og på Facebook.



Aktivitetskalender

17. april

Åpent møte om det grønne skiftet og urbefolkning, kl. 17 på Kulturhuset.

22. april

Årsmøte i LO i Oslo kl. 17:00.

25. april

Fanemarkering for å støtte Tesla-streiken, kl. 14:30 på Jernbanetorget.

25. april

Fanemarkering mot økningen i kjedemakta, kamp for 300 arbeidsplasser. Kl. 15:30 utenfor Ringnes i Thorvald Meyers gate 2.

30. april

Allsangkveld kl. 18:30 i Kulturkirken Jakob.

1. mai

Arrangementet på Youngstorget starter kl. 11:45 og toget går kl. 12:50.

Nei til utflytting av statlige arbeidsplasser

Vedtatt på LO i Oslos åsmøte 27. mars 2017:

Regjeringa har i Stortingsmelding nr.18 (2016-2017) om bærekraftige byer og sterke distrikt, kommet med en dårlig plan for lokalisering av statlige arbeidsplasser, etter en avtale med Venstre i Stortinget.


Det er allerede en betydelig spredning av statlige arbeidsplasser, og flere byer har en større relativ andel statlige arbeidsplasser enn hovedstaden. Flytting skaper ingen nye og bidrar dessuten til miljøforverring grunnet økt reisevirksomhet.


LO i Oslo krever at spredning av statlige arbeidsplasser må skje gjennom nyetableringer og vekst i eksisterende institusjoner. Det går utover brukerne når fagkompetanse og historisk kunnskap forsvinner ved flytting av eksisterende fagmiljøer.


I 2003 ble syv statlige virksomheter bestemt flyttet ut av Oslo. En evaluering av denne flyttesjauen konkluderte med at;
• 75 til 90 prosent av de ansatte ikke flyttet med
• viktige samfunnsoppgaver ble svekket i en treårsperiode
• utflyttingen ga ikke økt tilflytting til de nye stedene, positive regionøkonomiske ringvirkninger, bedre kunnskapsmiljø eller bedre tjenester til brukerne


Vi synes det er direkte uansvarlig at regjeringa med denne kunnskapen likevel vil røske opp i solide og viktige fagmiljø. De store belastningene for alle de berørte arbeidstakere og deres familier kan ikke forsvare de distriktspolitiske virkemidlene.