LO i Oslos logo.

Telefon: 22 96 01 00 - E-post: post@lo-oslo.no

LO i Oslo er en sammenslutning av over hundre fagforeninger i Oslo og ble stiftet 9. februar 1920 som Kristiania Faglige Samorganisasjon. Følg med her og på Facebook.



Aktivitetskalender

17. april

Åpent møte om det grønne skiftet og urbefolkning, kl. 17 på Kulturhuset.

22. april

Årsmøte i LO i Oslo kl. 17:00.

25. april

Fanemarkering for å støtte Tesla-streiken, kl. 14:30 på Jernbanetorget.

25. april

Fanemarkering mot økningen i kjedemakta, kamp for 300 arbeidsplasser. Kl. 15:30 utenfor Ringnes i Thorvald Meyers gate 2.

30. april

Allsangkveld kl. 18:30 i Kulturkirken Jakob.

1. mai

Arrangementet på Youngstorget starter kl. 11:45 og toget går kl. 12:50.

Mer gods fra vei til bane - nei til helikopterbase på Alnabru

Uttalelse vedtatt av LO i Oslos årsmøte 26. mars 2012:

Årsmøtet i LO i Oslo støtter planene om et beredskapssenter for politiet, men går imot et forslag om å legge basen på jernbaneområdet ved Alnabru.

Områdene rundt jernbaneverkstedet på Grorud og hele Alnabruterminalen er regulert til jernbaneformål og trengs til det.

Dagens jernbaneverksteder og hensettingsplasser for tog er maksimalt utnyttet og det mangler arealer for å møte den planlagte og nødvendige økningen i togtrafikken.

Realiseres planene om beredskapssenter med helikopterbase på Alnabru vil det bidra til at jernbanen må skaffe seg arealer så langt ut som Ås i Akershus, med tilhørende tomtogkjøring og enorme kostnader.

Oslos rødgrønne partier har alle svart ja på vårt valgkampspørsmål om å flytte godstrafikk fra vei til bane ved å videreutvikle Alnabruterminalen. Vi krever at det også blir politisk praksis.

Norsk Transportplan (NTP) går inn for at terminalen skal utbygges. Årsmøte i LO i Oslo støtter dette og krever at planen realiseres. Dette gir både økt miljøvennlig transport og en sikring av arbeidsplasser i Groruddalen.