LO i Oslos logo.

Telefon: 22 96 01 00 - E-post: post@lo-oslo.no

LO i Oslo er LOs lokale avdeling og bistår LO-medlemmer og fagforeninger i Oslo. 115 fagforeninger med 105.000 medlemmer er tilknyttet LO i Oslo.Aktivitetskalender

30. oktober:

Representantskapsmøte i LO i Oslo. Anker Hotel, Storgata 55, kl. 17:00.

15. november:

Politisk streik for forbud mot bemanningsbransjen. Markering foran Stortinget kl. 14:00.

24. november:

Teaterforestillingen 1984 - to pluss to er fem. Torshovteatret kl. 19:30. Påmeldingsfristen var 13. september.

27. november:

Representantskapsmøte i LO i Oslo. Anker Hotel, Storgata 55, kl. 17:00.

Osloungdommen fortjener en bedre arbeidsmiljølov

Innlegget ble publisert i nettavisen Vårt Oslo 19. juli 2017


Bilde av Roy Pedersen, leder av LO i Oslo.

LOs sommerpatrulje har rapportert at ungdommer må jobbe ti timers arbeidsdag. Hovedårsaken er at ungdom står i kø for å få sommerjobb og at Frp, Høyre, Venstre og KrF har reversert arbeidsmiljøloven. De har gjort lovlig det som tidligere var ulovlig. Arbeidsgivere kan ansette unge og andre med krav om lengre dager og uten overtidsbetaling. LO i Oslo synes det er viktig at unge får sommerjobb, men ikke at de utnyttes. Høyres statssekretær Christl Kvam sier i en kommentar at dagens ordning er ønsket.


LO i Oslo mener unge og alle andre ansatte fortjener noe bedre. Faste og hele stillinger med oversiktlig daglig, ukentlig og månedlig arbeidstid må igjen bli et mål for arbeidslivspolitikken. Vi må ikke bare rette opp økt adgang til midlertidige ansettelser, men også forverringer av arbeidstidsordninger og den økte adgangen til å forskjellsbehandle de innleide.


Derfor oppfordrer vi til å velge side ved høstens stortingsvalg. Vi trenger et nytt flertall og oppfordrer til å stemme på Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Rødt eller Senterpartiet.


Selv om det ikke hjelper unge i midlertidige sommerjobber, er det verd å notere at Oslos rødgrønne byråd har vedtatt å praktiske faste ansettelser i kommunen og i tråd med tidligere arbeidsmiljølov. Dette viser at det går an.


Roy Pedersen,

leder LO i Oslo


<< Tilbake til oversikten over debattinnlegg